"Långpannebullar"

Hittade ett supergott och enkelt recept som jag måste dela med mig av.
Ingredienser
150g margarin
5dl standardmjölk
50g jäst för söta degar
1dl socker
1/2tsk salt
11dl vetemjöl
Fyllning
150g margarin
200g philadelfiaost
3dl florsocker
2msk vaniljsocker
Gör såhär
Smält smöret häll på mjölken o värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke o häll över degvätskan. Blanda i övriga ingredienser o blanda väl. Degen ska vara ganska lös. Häll/bred ut degen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Låt jäsa övetäckt, ca 30 min. Under tiden gör du fyllningen.
Rör samman alla ingredienser till fyllningen. När degen jäst klar gör du hål/gropar i den. Lättast är att använda en mortelstöt som du doppar i lite vetemjöl - så att den inte fastnar i degen. Fördela hål/gropar över hela degen. Fyll hålen med fyllningen. Pensla med det lätt uppvispade ägget o strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader ca 12-15 min.
När vetebrödet svalnat något skär du ut bitar/rutor/trianglar efter din smak. Beroende på hur stora bitar du vill göra så blir det ca 30 st. Går utmärkt att frysa dem. Du kan gärna ljumma de lite före serveringen.
Pastaröra med Creme Bonjour Cuisine

Bacon 1 el 2 (paket beroende på hur mycket kött man vill ha)
Creme Bonjour Cuisine av valfri smak (vi brukar ha Schalottenlök & Gräslök)
Konserverade champinjoner
Tillagning
med champinjonerna i en bunke och häll
i Creme Bonjour Cuisine och rör om. Färdigt!
//Emma
Tikka Masala
Vi brukar köpa en sån här kryddmix och göra
Tikka Masala. Mycket gott.

Det du behöver mer än kryddpåsen är:
Kycklingfile ca 400 g
2 DL Creme Fraiche
Vatten
Ris
Vi brukar ha i lite mer vatten än vad det står
för det blir ganska kryddstarkt annars.

Skinkrulle
Ingredienser: Ugn: 225 Grader
75g smör
6dl mjölk
1/2tsk salt
2 1/2dl mjöl
3ägg
1 ask philiadelfiaost
1hg rökt skinka
1 liten purjolök
(champinjoner)
riven ost
Gör såhär:
Smält smöret i en "stor" kastrull, häll i mjölken och saltet. Låt det koka upp.
Sikta i lite i taget av mjölet och rör hela tiden annars blir det klumpigt.
Låt det också få koka upp så det blir som en tjock smet, låt det sen svalna.
Under tiden gör du fyllningen, skiva purjolöken och stek det mjukt och i med champinjonerna.
Strimla skinkan.
När "smeten" svalnat vispa då i äggen, ett i taget. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna, gräddas brun i ugnen ca 15 min på 225 grader.
Bred sedan på mjukosten, skinkan och purjofräset. Rulla ihop den som en rulltårta och strö riven ost över.
In i ugnen igen för att få färg på osten.
Klart
.
//Zanna