Havrekakor doppade i mjölkchoklad
ca 30 havrekakor
Förberedelse: 15 minTillagning: 15 min
Ingredienser:
- 200 gram smör eller margarin
- 1,5 dl socker (helst råsocker)
- 3,5 dl havregryn
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver

Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta fram smöret och låt det bli mjukt eller lägg direkt i en bunke och mikra lite så smöret mjuknar men ej smälter.
- Rör i socker.
- Blanda i havregryn, bakpulver och vetemjöl till en jämn deg.
- Ställ degen i kylen eller forma till en långsmal rulle som du lägger i gladpack eller smörpapper.
- Forma små bollar av degen i storlek som en kastanj och platt ut dem lite med en gaffel eller om du gjort en rulle av degen så är det bara att skära 1 cm tjocka skivor.
- Placera havrekakorna på ett smörpapper eller smörad plåt.
- Grädda i ca 10-15 minuter tills havrekakorna rest sig, blivit fasta och fått fin ljust brun färg.
- Ta ut havrekakorna och låt de svalna.
- Endera serverar du de som de är eller så smälter du lite choklad och doppar ner kakorna i chokladen och låter dem sen stelna i kylskåpet en stund.
//Emma
Kommentarer
Trackback