Delicatobollar
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
1,5 dl florsocker
2 msk starkt kaffe
25 g ljus choklad, smält
1,5 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
Minst 100 g smält ljus eller mörk choklad + smält choklad att rulla bollarna i

Gör så här:
Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.
Vispa smör och florsocker och tillsätt sedan kaffet.
Tillsätt kakao, vaniljsocker och de finmalda havregrynen. Vispa till en fin smet.
Smält den ljusa chokladen (jag använde Marabou mjölkchoklad) i en skål i micron eller över vattenbad och häll sedan ner den i smeten.
Vispa eller rör tills allt är ordentligt blandat och rulla i lagom stora bollar.
Ställ sedan in dem i frysen i en halvtimme.
Smält choklad i en skål i micron och rulla bollarna i chokladen.
Avsluta med att rulla dem i kokos.
Låt dem stelna i kyl en stund innan de serveras.
Smält choklad i en skål i micron och rulla bollarna i chokladen.
Avsluta med att rulla dem i kokos.
Låt dem stelna i kyl en stund innan de serveras.
//Emma
Kommentarer
Trackback