Fylld köttfärslimpa
Ingredienser
Köttfärs
Lök
Creme Bonjour Gräslök (mjukost)
Soya
Kalvfond
Ägg
Ströbröd
Mjölk

Gör så här
Om du har ca 700g köttfärs tar du 1,5 msk ströbröd och 1-2 dl mjölk och blandar ihop,
låt stå i minst några minuter så ströbrödet får svälla.
Hacka lök och stek den. Häll sedan i löken i köttfärsen tillsammans med ett ägg och ströbrödsblandningen.
Häll i kalvfond och soya efter eget tycke och krydda sen med salt, peppar och grillkrydda.
Smörj en form och lägg i 2/3 av köttfärsen i formen.
Gröp ur en ränna i mitten där du lägger i gräslöksosten (se bilden).
Lägg sedan på resten av kötttfärsen, så du bäddar in osten.
In i ugnen på 200 grader i ca 40-50 min.
Gott att servera med potatis, brunsås, saltgurka och gelé.
//Emma
Om du har ca 700g köttfärs tar du 1,5 msk ströbröd och 1-2 dl mjölk och blandar ihop,
låt stå i minst några minuter så ströbrödet får svälla.
Hacka lök och stek den. Häll sedan i löken i köttfärsen tillsammans med ett ägg och ströbrödsblandningen.
Häll i kalvfond och soya efter eget tycke och krydda sen med salt, peppar och grillkrydda.
Smörj en form och lägg i 2/3 av köttfärsen i formen.
Gröp ur en ränna i mitten där du lägger i gräslöksosten (se bilden).
Lägg sedan på resten av kötttfärsen, så du bäddar in osten.
In i ugnen på 200 grader i ca 40-50 min.
Gott att servera med potatis, brunsås, saltgurka och gelé.
//Emma
Kommentarer
Trackback