Dillkyckling

 

Blir att smaka som dillkött om man ätit det.

Ingredienser

Buljong

1 liter vatten
2 lagerblad
6 hela vitpepparkorn
1 1/2 tsk salt
450 g kycklinglårfilé

Dillsås
2 morötter, men jag tar några till
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl grovhackad dill
1 1/2 krm nymalen vitpeppar

Gör så här:

Buljongen: Koka upp vatten, lagerblad, pepparkorn och salt i en stor kastrull.
Putsa kycklingen och skär i ca 2 cm stora bitar. Lägg kycklingen i kastrullen. Sjud 10–15 minuter, tills kycklingen är färdig. Sila av och spara buljongen.

Dillsås: Skala och skär morötterna i grova bitar. Koka dem lite lätt mjuka.
Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt sedan buljongen lite i taget under vispning, ca 5 dl går åt (för 4 port). Tillsätt grädden och låt koka 3–5 minuter. Rör då och då.
Tillsätt ättika, socker och kycklingen samt de kokta morötterna. Låt kycklingen bli varm. Ta från värmen och rör ner dillen. Krydda med salt och peppar. Smaka av och tillsätt ev mer ättika och socker.
Servera gärna med kokt potatis.


//Zanna

 

 

 

Trackback
RSS 2.0