Insalata di broccoli
Det här receptet kommer från Paolo Robertos
kokbok "Mina fastrars mat".

Broccolisallad, 4 personer
Ingredienser
300 g broccoli ( färsk eller djupfryst)
2 msk citronsaft
1 fint flisad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk salt
Tillagning
Skölj den färska broccolin och dela den i små buketter.
Lägg buketterna i kokande, lättsaltat vatten och koka i ca 2 minuter.
Var noga med att inte koka för länge, för broccolin ska behålla sin spänst.
Häll av kokvattnet och spola med kallt vatten. Låt broccolin rinna av väl.
Blända citronsaft, vitlök, olivolja och salt i skål. Tillsätt broccolibuketterna och
blanda noga men försiktigt. Klart att servera!
//Emma
Ingredienser
300 g broccoli ( färsk eller djupfryst)
2 msk citronsaft
1 fint flisad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk salt
Tillagning
Skölj den färska broccolin och dela den i små buketter.
Lägg buketterna i kokande, lättsaltat vatten och koka i ca 2 minuter.
Var noga med att inte koka för länge, för broccolin ska behålla sin spänst.
Häll av kokvattnet och spola med kallt vatten. Låt broccolin rinna av väl.
Blända citronsaft, vitlök, olivolja och salt i skål. Tillsätt broccolibuketterna och
blanda noga men försiktigt. Klart att servera!
//Emma
Kommentarer
Trackback