Köttbullar i ugn
Har börjat göra köttbullarna i ugnen istället för att steka dem,
hur smidigt och enkelt som helst.
Ingredienser:
Köttfärs
Mjölk
Ströbröd
Kryddor
Fond (kalv)
Lök
(1 ägg)

Så här gör du:
Blanda ca 1,5 dl mjölk med 1,5 msk ströbröd och låt det svälla
Hacka löken och stek den, häll den sedan över köttfärsen
Krydda köttfärsen med valfria kryddor och häll i en skvätt fond och häll sedan i så
mycket av mjölkblandning som det behövs. Rulla köttbullarna och lägg sedan upp dem på en
plåt. Stoppa in dem i ugnen på 225 grader i ca 8-15 minuter beroende på storleken på köttbullarna.
Man kan vända på köttbullarna nån gång under tiden de är i ugnen för att få en jämn stekyta.
//Emma
Kommentarer
Trackback