Key Lime Pie
12 personer
Ingredienser:
100g smör
12 st digestivekex
5st äggulor
1 burk kondenserad mjölk ca 400g
1 dl pressad limesaft (jag köpte på flaska)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Smula sönder kexen. Använd gärna en mixer så tar det bara ett par sekunder. Blanda med det smälta smöret och tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i ugnen ca 6-8 minuter.
3. Vispa ihop äggulorna i en bunke och blanda med mjölken och limesaften. Häll ner i formen och grädda ytterligare 15 minuter.
4. Låt pajen svalna i kyl ca 3 timmar.
5. Pajen går bra att frysa, men före servering måste den stå i rumstemperatur ca 20 minuter.
6. Servera med färska frukter och bär eller bara en limeklyfta. Sikta ev lite florsocker på.
Super gott!
//Emma
Kommentarer
Trackback