Mattias köttfärssås
500g köttfärs
1/2 dl chilisås
1/2 dl chilisås
1 vitlöksklyfta
1 lök
150g mjukost
1 burk krossade tomater
1 msk kalvfond
1 dl grädde
socker
salt
vitpeppar
italiensk salladskrydda

Så här gör du:
Stek lök och färsen
Pressa i en vitlöksklyfta, chilisåsen och krossade tomater
Ha sedan i mjukosten,grädden och kalvfonden
Krydda efter egen smak
//Emma
Köttbullar i ugn
Har börjat göra köttbullarna i ugnen istället för att steka dem,
hur smidigt och enkelt som helst.
Ingredienser:
Köttfärs
Mjölk
Ströbröd
Kryddor
Fond (kalv)
Lök
(1 ägg)

Så här gör du:
Blanda ca 1,5 dl mjölk med 1,5 msk ströbröd och låt det svälla
Hacka löken och stek den, häll den sedan över köttfärsen
Krydda köttfärsen med valfria kryddor och häll i en skvätt fond och häll sedan i så
mycket av mjölkblandning som det behövs. Rulla köttbullarna och lägg sedan upp dem på en
plåt. Stoppa in dem i ugnen på 225 grader i ca 8-15 minuter beroende på storleken på köttbullarna.
Man kan vända på köttbullarna nån gång under tiden de är i ugnen för att få en jämn stekyta.
//Emma
Kycklingröra
En god röra att ha i exempel en baugette
Ingredienser
Lök
Bacon
Kyckling (jag använde fileer)
Gräddfil el creme fraiche
Vitlök
Curry
Salt
Peppar

Så här gör du:
Skär bacon i småbitar och stek ganksa hårt, låt den rinna av på ett paper
Dela kycklingen och stek på den krydda
Hacka löken och häll i den i gräddfilen, pressa i vitlök.
Krydda med curry, salt och peppar efter smak.
Häll sedan i kycklingen och bacon och rör om
Låt stå en stund i kylen så det får "gotta" till sig
//Emma
Smörstekta morötter
Ingredienser
Smör
Morotsstavar
Persilja
Vitlök
Salt
Peppar

Gör så här:
Stek ihop allt i ca 10-15 min
//Emma