Hemmagjord hamburgedressing
Key Lime Pie

//Emma
Pannacotta

Lägg gelatinbladen i blöt.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.
//Emma
Lax med kräftost
Jättegod, enkel maträtt
4-6 laxbitar
1 ask valfri mjukost (400g)
1 burk creme fraiche
ev dill och hackad lök

Lägg laxbitarna i en ugnsform
Blanda en ask med kräftost eller räkost med en burk creme fraiche och ev. lök och
en hög med dill som du brer över fisken.
Ställ in i ugnen på 225 grader i 12-15 min.
Servera med potatis.
Hittade även det här receptet som såg gott ut, har inte testat det själv dock.
4 stora färska laxfiléer
Kavli Kräftost (200 g)
2 ½ dl grädde
1 burk kräftstjärtar
1 dl finhackad dill
Salt och peppar
1½ msk skaldjursfond alt hummerfond (blir lite olika smak!)
1 krm Cayennepeppar
1 dl riven västerbottensost
Koka upp såsen (kräftost, grädde, fond, cayennepeppar efter smak)och häll sedan över laxen. Strö över osten. In i ugn 200 g ca 30 minuter.