Kyckling med bacon i ugn
2 personer
Ingredienser:
1-2 kycklingfiléer
1 paket bacon
Cirka 2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°
Putsa filéen och dela den i 3-4 bitar.
Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
Skiva under tiden baconen och stek i en stekpanna.
Blanda creme fraiche, smulad buljongtärning, pressad/hackad vitlöksklyfta, salt och peppar i en skål.
Ta ut kycklingen ur ugnen.
Lägg baconen ovanpå kycklingen.

Toppa med creme fraiche-blandningen.
Sätt in i ugnen i 12-13 minuter till.
Skär ett snitt i någon av de större kycklingbitarna för att se så att det är klart.
Servera med t ex klyftpotatis och sallad

Ursäkta den extremt dåliga bilden.
//Emma
Kladdkaka med daim
Ingredienser:
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Ströbröd och matfett till smörjning av form
Garnering : 200 gram mjölkchoklad “Daim”

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Bred ut i den smorda och bröade formen (gärna med avtagbar kant) och grädda den i 30 minuter.
Under tiden smälter du chokladen ( ev. rör ner lite grädde i chokladen , sa att chokladen blir lite mjukare) detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.
Ställ in ett par timmar i kylskåpet.
Servera med grädde och gärna färska hallon.
//Emma
Underbar morotskaka
Kaksmeten:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1½ tsk kanel
1tsk kardemumma
½ tsk malen ingefära
en nypa salt
1½ dl solrosolja (jag använde raps)
4½dl rivna morötter
Limefrosting;
60g mjukt smör
4dl florsocker
1 tsk vaniljsocker (behövs inte)
100g philadelphiaost
skalet av en lime
Vispa ihop alla ingredienser.

Jag gjorde mina muffins i Muffinmakern och där ska de vara
ca 7-10 min
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Blanda alla torra ingredienser och höll i äggsmeten
4. Tillsätt olja och morötter
5. Häll smeten i en bröad form, gärna med löstagbar botten, 24cm.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 55min (halvera tiden om du gör muffins)
7. Låt svalna och bre på frostingen.
Havrekakor doppade i mjölkchoklad
ca 30 havrekakor
Förberedelse: 15 minTillagning: 15 min
Ingredienser:
- 200 gram smör eller margarin
- 1,5 dl socker (helst råsocker)
- 3,5 dl havregryn
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver

Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta fram smöret och låt det bli mjukt eller lägg direkt i en bunke och mikra lite så smöret mjuknar men ej smälter.
- Rör i socker.
- Blanda i havregryn, bakpulver och vetemjöl till en jämn deg.
- Ställ degen i kylen eller forma till en långsmal rulle som du lägger i gladpack eller smörpapper.
- Forma små bollar av degen i storlek som en kastanj och platt ut dem lite med en gaffel eller om du gjort en rulle av degen så är det bara att skära 1 cm tjocka skivor.
- Placera havrekakorna på ett smörpapper eller smörad plåt.
- Grädda i ca 10-15 minuter tills havrekakorna rest sig, blivit fasta och fått fin ljust brun färg.
- Ta ut havrekakorna och låt de svalna.
- Endera serverar du de som de är eller så smälter du lite choklad och doppar ner kakorna i chokladen och låter dem sen stelna i kylskåpet en stund.
//Emma