God hemmagjord glass

Ingredienser

5dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

Ev nåon smaksättare som som sylt eller nutella

 

 


Här hade jag i nutella och hackade hasselnötter ovanpå tillsammans med
hallon och chokladmaräng.
 
 

 

Gör så här:

Vispa grädden och vänd sedan försiktigt ner den kondenserade mjölken.

Häll i sedan i eventuell valfri smak. Ställ sedan i n i frysen och låt stå i ca 6 timmar.

 

 

//Emma

 

 


Lars goda frallor


Ca 20 st

INGREDIENSER

1 liter vatten eller lättmjölk

100 g jäst

2 msk honung 

0,5 dl rapsolja

4 tsk salt

1 ½ vetemjöl

1 liter grahamsmjöl
 
Ev vallmofrön
 
 
 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en stor bunke (maskin) och rör ut den med lite av vätskan (som inte behöver värmas). Tillsätt sen socker/honung och olja.

2. Tillsätt mjölet och resten av vätskan och arbeta ihop degen på låg hastighet i ca 15 minuter. Tillsätt saltet och arbeta degen 5 minuter till.

3. Jäs till dubbel storlek under duk.

4. Häll upp degen på bakbord men knåda inte. Skär av bitar, och rulla till ca apelsinstora bullar som läggs på bakplåtspapper.

5. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt eventuellt in en långpanna med vatten längst ner i ugnen så blir bullarnas yta knaprigare.

6. Låt jäsa under duk tills ugnen är varm.

7. Grädda drygt 10 minuter, låt bullarna få lite färg på ytan.

8. Låt svalna under duk.

9. Vill man kan man pensla innan man sätter in dem i ugnen och strö på vallmofrön.
 
 
 
//Emma
 

RSS 2.0