Hemmagjord hamburgedressing

 
Ingredienser:
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1/2 dl chilisås eller ketchup
1/2 dl bostongurka
1/2 tsk senap
1/2-1 msk finriven gul lök
salt
peppar
paprikapulver
 
Så här gör du:
Rör ihop creme fraiche, majonäs, chilisås, bostongurka och senap.
Tillsätt lök och kryddor efter smak.
Låt stå kallt en stund innan servering.
 
 
//Emma

Key Lime Pie

 
12 personer
Ingredienser:
100g smör
12 st digestivekex
5st äggulor
1 burk kondenserad mjölk ca 400g
1 dl pressad limesaft (jag köpte på flaska)
 
 
 
 
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Smula sönder kexen. Använd gärna en mixer så tar det bara ett par sekunder. Blanda med det smälta smöret och tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i ugnen ca 6-8 minuter.
3. Vispa ihop äggulorna i en bunke och blanda med mjölken och limesaften. Häll ner i formen och grädda ytterligare 15 minuter.
4. Låt pajen svalna i kyl ca 3 timmar.
5. Pajen går bra att frysa, men före servering måste den stå i rumstemperatur ca 20 minuter.
6. Servera med färska frukter och bär eller bara en limeklyfta. Sikta ev lite florsocker på.
 
Super gott!
 

//Emma
 
 

Pannacotta

Tid: 15 min + 2 timmar för att stelna
Portioner: 4-6

Ingredienser:
5 dl vispgrädde1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker0.5 dl strösocker3 st gelatinblad
 
Garnering:
Säsongens frukt eller bär
 
 
Gör så här:

Lägg gelatinbladen i blöt.

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.

Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.

Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.

Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.

 

 

//Emma


Lax med kräftost

Jättegod, enkel maträtt

4-6 laxbitar

1 ask valfri mjukost (400g)

1 burk creme fraiche

ev dill och hackad lök


 

 

Lägg laxbitarna i en ugnsform

Blanda en ask med kräftost eller räkost med en burk creme fraiche och ev.  lök och

en hög med dill som du brer över fisken.

Ställ in i ugnen på 225 grader i 12-15 min.

Servera med potatis.

 


Hittade även det här receptet som såg gott ut, har inte testat det själv dock.

4 stora färska laxfiléer
Kavli Kräftost (200 g)
2 ½ dl grädde
1 burk kräftstjärtar
1 dl finhackad dill
Salt och peppar
1½ msk skaldjursfond alt hummerfond (blir lite olika smak!)
1 krm Cayennepeppar
1 dl riven västerbottensost

Krydda laxfiléerna lätt med salt och peppar och lägg i form. Häll av kräftstjärtarna och fördela över laxen.
Koka upp såsen (kräftost, grädde, fond, cayennepeppar efter smak)och häll sedan över laxen. Strö över osten. In i ugn 200 g ca 30 minuter.
 
 
//Emma

RSS 2.0