Kyckling med bacon i ugn

2 personer

Ingredienser:
1-2 kycklingfiléer
1 paket bacon
Cirka 2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°
Putsa filéen och dela den i 3-4 bitar.
Lägg dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
Skiva under tiden baconen och stek i en stekpanna.
Blanda creme fraiche, smulad buljongtärning, pressad/hackad vitlöksklyfta, salt och peppar i en skål.
Ta ut kycklingen ur ugnen.
Lägg baconen ovanpå kycklingen.

 

Toppa med creme fraiche-blandningen.
Sätt in i ugnen i 12-13 minuter till.
Skär ett snitt i någon av de större kycklingbitarna för att se så att det är klart.

Servera med t ex klyftpotatis och sallad

 

Ursäkta den extremt dåliga bilden.
 
 
//Emma

Kladdkaka med daim


Ingredienser:
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Ströbröd och matfett till smörjning av form

Garnering : 200 gram mjölkchoklad “Daim”



Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret.
Bred ut i den smorda och bröade formen (gärna med avtagbar kant)  och grädda den i  30 minuter.
Under tiden smälter du chokladen ( ev. rör ner lite grädde i chokladen , sa att chokladen blir lite mjukare) detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.

Ställ in  ett par timmar i kylskåpet.  

Servera med grädde och gärna färska hallon.

 
//Emma

Underbar morotskaka

Kaksmeten:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1½ tsk kanel
1tsk kardemumma 
½ tsk malen ingefära 
en nypa salt
1½ dl solrosolja (jag använde raps)
4½dl rivna morötter
 
Limefrosting;
60g mjukt smör
4dl florsocker
1 tsk vaniljsocker (behövs inte)
100g philadelphiaost
skalet av en lime
 
Vispa ihop alla ingredienser.
 
Jag gjorde mina muffins i Muffinmakern och där ska de vara
ca 7-10 min
 
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Blanda alla torra ingredienser och höll i äggsmeten
4. Tillsätt olja och morötter
5. Häll smeten i en bröad form, gärna med löstagbar botten, 24cm.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 55min (halvera tiden om du gör muffins)
7. Låt svalna och bre på frostingen.
 
 
//Emma
 
 

Havrekakor doppade i mjölkchoklad

ca 30 havrekakor
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min

Ingredienser:

  • 200 gram smör eller margarin
  • 1,5 dl socker (helst råsocker)
  • 3,5 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
 
 Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram smöret och låt det bli mjukt eller lägg direkt i en bunke och mikra lite så smöret mjuknar men ej smälter.
  3. Rör i socker.
  4. Blanda i havregryn, bakpulver och vetemjöl till en jämn deg.
  5. Ställ degen i kylen eller forma till en långsmal rulle som du lägger i gladpack eller smörpapper.
  6. Forma små bollar av degen i storlek som en kastanj och platt ut dem lite med en gaffel eller om du gjort en rulle av degen så är det bara att skära 1 cm tjocka skivor.
  7. Placera havrekakorna på ett smörpapper eller smörad plåt.
  8. Grädda i ca 10-15 minuter tills havrekakorna rest sig, blivit fasta och fått fin ljust brun färg.
  9. Ta ut havrekakorna och låt de svalna.
  10. Endera serverar du de som de är eller så smälter du lite choklad och doppar ner kakorna i chokladen och låter dem sen stelna i kylskåpet en stund.
 
//Emma 

RSS 2.0