Fylld köttfärslimpa


Ingredienser
Köttfärs
Lök
Creme Bonjour Gräslök (mjukost)
Soya
Kalvfond
Ägg
Ströbröd
Mjölk







Gör så här
Om du har ca 700g köttfärs tar du 1,5 msk ströbröd och 1-2 dl mjölk och blandar ihop,
låt stå i minst några minuter så ströbrödet får svälla.
Hacka lök och stek den. Häll sedan i löken i köttfärsen tillsammans med ett ägg och ströbrödsblandningen.
Häll i kalvfond och soya efter eget tycke och krydda sen med salt, peppar och grillkrydda.
Smörj en form och lägg i 2/3 av köttfärsen i formen.
Gröp ur en ränna i mitten där du lägger i gräslöksosten (se bilden).
Lägg sedan på resten av kötttfärsen, så du bäddar in osten.

In i ugnen på 200 grader i ca 40-50 min.

Gott att servera med potatis, brunsås, saltgurka och gelé.


//Emma

Filsås

Filsås som passar bra till fisk och potatis.

Ingredienser

Gräddfil
Bostongurka
Majonäs
Dill
Salt
Citronpeppar


Blanda alla ingredienser i den mängd ni själv önskar.
Låt den gärna stå några timmar i kylen så den får mer smak.



//Emma




Dubbelpanerad rödspätta

Ingredienser:

Frysta rödspätta-filéer
Mjöl
Ströbröd
Ägg

Salt
Peppar




Så här gör man:

Häll upp lite mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat. Vispa ett ägg och häll upp det på ytterligare ett fat. Doppa de tinade rödspätta-filéerna först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet.

Stek fisken i smör i stekpanna ett par minuter på varje sida. Salta och peppra efter eget tycke.

Till det har jag kokt potatis och filsås, för recept på såsen titta under såser.


//Emma



Potatissoppa med bacon

För 4-6 personer

Ingredienser

Soppa

800g potatis

1 purjolök (ca 300g)

3 msk hackad persilja el dill

1,5 l vatten

3 msk koncentrerad kyckling el grönsaksfond

2 msk färskpressad citronjuice eller 0,5 dl vitt vin

2 dl matgrädde

 

Tillbehör

2 pkt bacon

Vitlöksbröd

 

Skala och tärna potatisen, ansa och skiva purjolöken.
Fräs purjolöken i lite olja i 2-3 min, tillsätt potatisen och 2 msk av persiljan.
Häll på vatten och fond och låt koka på medelvärme tills potatisen blir mjuk (ca 10 min).
Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper.
Ta kastrullen från värmen, mosa eller mixa potatisen lätt med en stavmixer.
Tillsätt citronjuice och resten av persiljan. Häll i grädden och låt soppan bli varm.
Smaka av med 1 tsk salt och 1,5 krm peppar.
Servera soppan med bacon och vitlöksbröd.



RSS 2.0