Vitchokladpannacotta med limemarinerade bär 4p

Pannacotta:
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
 
Marinerade bär:
4 dl bär t.ex. jordgubbar, hallon, björnbär.
2-3 msk socker
1 lime
 
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 min. Snittar vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i bitar. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning. Häll upp blandningen i 4 portionsglas. Låt stå kallt i ca 4 timmar. Lägg bären i en skål och strö över socker och rivet limeskal och saft från en halv lime.
 
 
 
/Sanna

RSS 2.0