Fylld gratinerad aubergine

Här kommer en vegetarisk rätt som vi provade i helgen, blev riktigt gott. Chillin kan uteslutas om man inte gillar lite hetta i fredagsmyset.


Ingredienser:
1 st aubergine (medelstor)
125 g farfalle, penne, gnocchi eller vanlig pasta
olivolja
1 gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
0,5 st chili finhackad (kan uteslutas)
2 tsk torkad oregano
4 st tjocka skivor mozzarellaost
salt och svartpeppar
parmesanost
1 nypa socker

1. Sätt på ugnen, 200 grader. Koka pastan, under tiden delar du auberginen på längden. Skär längs insidan
försiktigt med en kniv någon centimeter snett nedåt, undvik att skära igenom skalet. Använd sedan en sked för att gröpa ur skalet. Var återigen noga med att inte göra hål i skalet. Spar innehållet. Häll i lite olivolja i gropen och pensla runt. Hacka fruktköttet lite grann i mixer, inte för mycket och ställ åt sidan.

2. Hetta upp olja i panna på medelstark värme. Släng i den hackade löken och den strimlade chilin.
Stek tills löken blir genomskinlig. tillsätt pressad vitlök och stek yterliggare 1 minut. Lägg sedan i det lite
grovt mixade aubergineköttet i pannan och stek ytterliggare i 5 minuter under omrörning.

3. Lägg i krossade tomater och torkad oregano och krydda med socker, salt och svartpeppar. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter eller tills såsen börjar tjockna. Viktigt att nu kontrollera kryddningen, peppra och salta vid behov. Om nu pastan är klar så häller du i den i såsen och rör om.

4. Tag en bakplåt, smörj den med olivolja i botten och lägg upp auburginehalvorna brevid varandra så dom stödjer varandra och håller dom på plats.
Fördela ungefär hälften av såsen i dom 2 skalen till bredden. Lägg mozzarellaosten ovanpå och täck sedan med en hög av kvarvarande sås så det bildar en liten kulle med sås. Ovanpå detta så strör du rikligt med parmesanost.

5. Gratinera i 25 minuter tills osttäcket fått en snygg färg. Servera denna något tunga rätt med en lätt
grönsallad, kasta gärna med en tomat, färsk basilika och resterande mozzarella, olivolja salt och svartpeppar.

Till detta drack vi ett rött vin som hette Finca Flichman Reserve Chiraz från Argentina.

Smaklig spis alla kullor!


//Pernilla
Ingredienser:
1 st aubergine (medelstor)
125 g farfalle, penne, gnocchi eller vanlig pasta
olivolja
1 gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
0,5 st chili finhackad (kan uteslutas)
2 tsk torkad oregano
4 st tjocka skivor mozzarellaost
salt och svartpeppar
parmesanost
1 nypa socker
Ingredienser:
1 st aubergine (medelstor)
125 g farfalle, penne, gnocchi eller vanlig pasta
olivolja
1 gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
0,5 st chili finhackad (kan uteslutas)
2 tsk torkad oregano
4 st tjocka skivor mozzarellaost
salt och svartpeppar
parmesanost
1 nypa socker

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0