Havrekakor doppade i mjölkchoklad

ca 30 havrekakor
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min

Ingredienser:

  • 200 gram smör eller margarin
  • 1,5 dl socker (helst råsocker)
  • 3,5 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
 
 Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram smöret och låt det bli mjukt eller lägg direkt i en bunke och mikra lite så smöret mjuknar men ej smälter.
  3. Rör i socker.
  4. Blanda i havregryn, bakpulver och vetemjöl till en jämn deg.
  5. Ställ degen i kylen eller forma till en långsmal rulle som du lägger i gladpack eller smörpapper.
  6. Forma små bollar av degen i storlek som en kastanj och platt ut dem lite med en gaffel eller om du gjort en rulle av degen så är det bara att skära 1 cm tjocka skivor.
  7. Placera havrekakorna på ett smörpapper eller smörad plåt.
  8. Grädda i ca 10-15 minuter tills havrekakorna rest sig, blivit fasta och fått fin ljust brun färg.
  9. Ta ut havrekakorna och låt de svalna.
  10. Endera serverar du de som de är eller så smälter du lite choklad och doppar ner kakorna i chokladen och låter dem sen stelna i kylskåpet en stund.
 
//Emma 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0