Blåbär och vaniljpaj/kaka
En sockerkaka med smulpajsdeg på, kan inte bli bättre.
Sockerkakssmet: Smulpajsdeg: Fyllning:
2 ägg 1dl vetemjöl 2 1/2dl vaniljkesella
2dl socker 2msk socker 150g blåbär (använde frysta)
3dl vetemjöl 50g smör
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1dl mjölk
50g smör
Börja med smuldegen, blanda ihop alla ingredienser till en smulig deg. Ställ den i kylen.
Fortsätt sen med sockerkakan, blanda ägg och socker luftigt, smält smöret till kakan långsamt. Blanda sen i en annan bunke vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.Tillsätt mjölken till äggsmeten och sikta sen ner mjölblandningen, vispa sen ner det smälta smöret och blanda ordentligt.
Smöra en ungsfast form och fyll med smeten, fördela kesellan i klickar i smeten och strö i blåbären.
Sist smula över pajdegen över hela kakan.
Grädda i mitten på 175 grader ca 35-40 min
Äts lite ljummen med vaniljglass
Bjöd familjen på denna och tre åkte hem med receptet, alla gillade kakan
//Zanna
Kommentarer
Trackback