Blåbär och vaniljpaj/kaka

En sockerkaka med smulpajsdeg på, kan inte bli bättre.
 
Sockerkakssmet:               Smulpajsdeg:                Fyllning:
2 ägg                                  1dl vetemjöl                  2 1/2dl vaniljkesella
2dl socker                           2msk socker                 150g blåbär (använde frysta)
3dl vetemjöl                         50g smör
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1dl mjölk
50g smör
 
 
Börja med smuldegen, blanda ihop alla ingredienser till en smulig deg. Ställ den i kylen.
Fortsätt sen med sockerkakan, blanda ägg och socker luftigt, smält smöret till kakan långsamt. Blanda sen i en annan bunke vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.Tillsätt mjölken till äggsmeten och sikta sen ner mjölblandningen, vispa sen ner det smälta smöret och blanda ordentligt.
Smöra en ungsfast form och fyll med smeten, fördela kesellan i klickar i smeten och strö i blåbären.
Sist smula över pajdegen över hela kakan.
Grädda i mitten på 175 grader ca 35-40 min
 
Äts lite ljummen med vaniljglass
 
Bjöd familjen på denna och tre åkte hem med receptet, alla gillade kakan
 
//Zanna
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0